24 januari 2013

Efter läkarbesöket idag...

Där jag hade med mig en person så kände jag mig osäker. Den här läkaren tjatade om att byta medicin  och jag sa att jag inte ville det, varför skulle jag egentligen göra det. Jag berättade att jag mår totalt skit efter att käkat reatlin i 2 dagar så något med metylfenidat vill jag inte ha.
Hon sa att  Medikinet inte innehöll detta ämne och efter att hon mer eller mindre lagt upp fakta för hur bra detta skulle vara för mig så gick jag tveksamt med på att prova och känna mig för.
Tillbaka på fontänhuset så sökte jag på ämnet och döm om min förvåning då jag läser att medikinet innehåller metylfenidat.
Tjena helge, nu lär jag ju inte må bättre hur jag än vänder och vrider på det. Så jag ska söka henne idag och fråga om hon vill ha död på mig???
Som överläkare ska hon SE till mitt bästa antar jag. Detta innebär att hon verkligen inte lyssnade på mig när jag sa gång på gång att jag mådde bra på Metamina. Hon argumenterade om att det skulle bli billigare för mig, att jag skulle kunna minska dosen men ändå må lika bra???????????????
Hon var från asien och förmodligen hade hon blivit läkare ute på risfältet eller fått sin läkarlicense av sin kusin......satan så irriterad jag blir alltså.
Lajter!

3 kommentarer:

 1. de innehåller metylfenidathydroklorid...inte metylfenidat... väldigt stor skillnad. Men de kan spöka till psyket.

  SvaraRadera
 2. Hello! De vore skitschysst av dig om du kunde ge lite råd om hur man hanterar biverkningar/problem runt Adhd mediciner? Många får ju ont i magen, kryp i benen och andra symtom...du har ju uppenbarligen stor erfarenhet...kan du inte dela med dig lite? plz

  SvaraRadera
 3. Hello to you to!
  Personligen så började med concerta och hade en dos på 216 mg/dag. Jag åkte på en bihålsinflammation och i samband med den så hostade jag konstant i 10 månader. En händelse där jag var ute på jobb och glömde ta min dos på morgonen löste detta problem då jag inte hostade fram till frukost. Men när jag tog min medicin så började jag hosta igen och sen var det ganska enkelt att få den utbytt.
  Metamina blev det istället och jag kan bara säga att för min del så blev det som att vända på handen. Jag har hittat "min" medicin och trivs med den. Problemet har varit vården här uppe i Örebro. Dom har lagt sig i och velat att jag ska byta till Retalin, eftersom den var lättare att skriva ut.

  Okey, jag provade den och min erfarenhet var att jag flög tillbaka till mitt missbruk. Jag betedde mig som då jag var aktiv,mådde likadant, och det absolut värsta var att jag pillade sönder mig i ansiktet så jag var riktigt blodig och köttig. Hur jag än försökte så kom jag inte ur detta "läge" vilket resulterade i att jag inte kunde visa mig bland folk och låste då in mig hemma istället. Detta tillfälle var omkring januari -12.

  Så är det alltså dags igen..... I torsdags fick jag igen Reatlin och en alldeles ny medicin Medikert. Medikert skulle inte innehålla metylfenidathydroklorid, antagligen det jag inte tål,men det gjorde den alltså. Läkaren i det här fallet kommer att anmälas enligt konstens alla regeler för både illa skött och för felaktig information för att få mig att gå med på medicinbytet. Jag har tur som hade en person med mig vid detta läkarbesök som kan intyga allt som sades.

  Hantera biverkningar?
  Ja du, jag kör den här principen att om biverkningarna är mindre värda än vad själva medicinen är så får man acceptera detta. Men du kan ju alltid snacka med läkaren,(om du har en vettig sådan)och säga hur du känner det. Den metoden funkade för mig fram till jag flyttade upp hit men jag tänker få det fungera även här uppe.

  SvaraRadera

Om mig


Använt droger i 23 år men bestämde mig för att lägga av med det i Januari den 5 2008. Har varit drogfri sedan dess och uppfyllt en del av mina mål. Läs i bloggen.....

Etiketter