19 september 2012

Kontaktman.

Träffade LSS-enheten idag på intervju gällande kontaktmannaskap, eller, jag anmälde mig till att vara en sådan förra veckan och denna vecka skulle jag träffa ansvarig på områdes-kontoret. Kl.10 stegade jag in och jag var allt lite nervös inför mötet om vad jag hade att förvänta mig. Men det var inte så farligt som jag målat upp. Det handlar om att vara en "kompis" och ta med klienten ut på stan och göra saker tex fika, handla, träffa läkare osv. 8 timmar i månaden ska jag fördela på 2 gånger och jag får dessutom betalt för det. Ett arvode och fickpengar för ändamålet.
Jag både tror och känner att jag kan göra en insats för någon som har det behovet samtidigt så utökar jag mitt nätverk också genom att träffa andra som gör samma uppgift, det ska bli roligt att se hur det utvecklar sig.

Idag på rsmh så ringde tvärsnytt och ville intervjua ordföranden. Det handlar om att kommunen vill upprätta baracker lite här och var för människor med psykisk ohälsa och där tycker vi inom rsmh att det inte är genomtänkt ordentligt. Vi menar att sätta en psykiskt labil person i en barack utanför Örebro inte kommer att ge något bra resultat. Snarare tro vi att det kommer att ge ännu värre sympton, ja till och med öka självmorden. Tänk er själva att bli satt i skogen som värsta spetälsk samtidigt som man redan mår absolut skit, och sen tro att detta kommer hjälp personen?
Nae, kommunen får allt komma med bättre förslag än så. Det är våran ståndpunkt.
Så ikväll kan ni se intervjun på Tvärsnytt kl.18, eller på svtplay för er som inte kan se regionala nyheterna.
Lajter!

3 kommentarer:

  1. Jag skriver lite här för jag har på känn att det inte är riktigt rätt då jag inte får några kommentarer.

    SvaraRadera
  2. Hoppas du får uppdraget! : ) O ja de låter hemsk... Kan dom likagärna sätta tillbaka folk på gamla mellringe kan jag tycka. Hoppas dock dom inte bara tänkt "slänga" ut folk där utan uppsyn? Ska titta kl sex o bra reklam för föreningen även om de är ett tufft ämne..

    SvaraRadera

Om mig


Använt droger i 23 år men bestämde mig för att lägga av med det i Januari den 5 2008. Har varit drogfri sedan dess och uppfyllt en del av mina mål. Läs i bloggen.....

Etiketter