03 april 2012

Nu kan det väl ändå inte bli värre......

...men det blev det självklart. Efter allt jävla krånglande med sjukvården, FK, mediciner och sjukintyg så ringde min handläggare från FK igår. Hon är jättetrevlig, verkligen alltså. Hon ringer och berättar vad som är på gång och igår så sa hon att det nu gått 2 mån sedan mitt sjukintyg gick ut och att hon skulle stänga mitt ärende. Men va fan.......det är ju inte mitt fel att det tagit den här tiden. Det höll hon ju med om och 2 veckor till fick jag på mig. Mitt sjukintyg är ju på gång det vet jag redan. Vad jag däremot inte visste var att förmodligen så kommer jag inte få något retroaktivt från FK, nu vet jag det. Jag blir så jävla förbannad på sånt här alltså. Hade det varit MITT egna fel att intyget inte kommit fram så hade jag förstått alltihop. Men nu är det definitivt inte så.
Det lät på henne som om hon inte tänkte ta nån strid med mig om detta för hon sa att visst, du kan ansöka, men jag tror inte det ändå.
Idag har jag lämnat in papperen som dom vill ha på socialen så nu är jag åter igen ett socialfall. Jag som hatar socialen och verkligen jobbat på att INTE hamna i deras klor sitter fast där nu igen. Det här med att flytta hit har fan i mig inte varit bättre i alla fall även om det från början verkade så.
Det är konstigt att allt alltid verkar vara sååå förbannat bra till en början, men ger man det tid så bekänner det färg vartefter.
Sådant här gör mig besviken och får mig tappar tilltro till människor omkring mig. En annan sak det gör med mig är att jag ser mig omkring efter nåt annat ställe att slå mig ner på. Göteborg var ju en riktig höjdare. Ja, funderar gör jag ju hela tiden så att säga.
Lajter!

2 kommentarer:

 1. en tanke är ju att ett ansvar har man för egen ekonomiska situation

  dvs att inte festa bort pengarna, eller spela bort dom på poker

  men visst det är inte lätt om man har en beroende-personlighet. Det förstår jag

  min poäng är bara att saker o ting är inte andras fel

  utan man har ett eget ansvar


  Jag låter som en surgubbe. Men ändå

  MVH

  Jonas

  SvaraRadera
 2. Hej Jonas!
  Jodå jag vet mycket väl att jag eget ansvar för allting som händer i mitt liv. Tro mig när jag säger att jag verkligen har gjort precis allt i min makt för att få till ett annat avslut på det här med mina pengar. I mycket god tid så sa jag till om remissen från lkpg. SENASTE riktdatumet var den 18:e januari enligt remiss. Jag blev orolig då jag inget hörde från dom och besökte då psykavdelningen personligen och bad dom kontakta mig. En handledare på Fontänhuset hjälpte mig genom att ringa till vården och prata med dom och även hon blev lovad att dom skulle höra av sig, men inget hände. Jag har mejlat och ringt och besökt och mer kunde jag inte göra, jo förresten, jag skulle gå dit och vägra gå därifrån om dom inte såg till att jag fick en tid, som sista utväg.
  1 Feb gick mitt sjukintyg ut, 1 April hade det gått 2 månader och FK ringde mig och berättade det jag skrev om i inlägget.
  Idag vet jag inte hur det kommer gå med mina pengar men det ser allt annat än lovande ut i alla fall. Då sitter jag där åter igen med skulder från digital-tv boxen som gått till inkasso. Ringde dom och fick uppskov 1 månad men nu har det gått 2 mån. Sen vet jag om det där med att jag spelar poker och att det inte är bra heller för min beroendeperson men jag har inte spelat poker även om jag haft några hundra på mitt konto så där gör jag framsteg som jag tycker är bra. Istället har jag fyllt min dag med annat att göra som rsmh och fontänhuset. Måendet har ju varit lågt ett tag och det hänger allt som oftast ihop med pengar då det gäller mig. Inte heller har jag druckit alkohol vilket är lätt att halka in på för många som har det bekymmersamt.
  Nu ser det ljusare ut och jag ska till Motala över påskhelgen men först blir det Takida här i Örebro imorgon kväll. Trevlig påsk önskar jag dig!

  SvaraRadera

Etiketter