03 mars 2010

Tummen upp...

....för läkarundersökningen gällande körkortstillståndet.........men.....det är samma läkare jag har i allt annat när det handlar om mig. Vi pratade en stund om det här med adhd och vad som var positivt och negativt, hur dom tycker jag svarar på medicineringen.
Dom är skitnöjda med resultatet av deras arbete. Jag har inte ett enda återfall på min drog, jag har arbetslust vilket jag inte haft förut. Mitt i katastrofen behåller jag ett lugn och jag jobbar målmedvetet och lyckas med det mesta jag tar mig för, det är ju bra....men.....Varför är jag fortfarande så förbannat sinnesslö då?
Varför "orkar" jag inte "ta tag" i vardagliga göromål?
Intelligentsmässigt VET jag att jag ska städa, diska, tvätta, sköta mina papper, andas frisk luft osv.
Men jag tar mig inte för att sätta igång utan sitter där i soffhelveten och bara låter tiden passera, eller sover helt enkelt bort det hela.
Dom senaste helgerna har jag sovit i stort sett hela helgerna. Vaknat typ runt 8-9 snåret, gått upp och käkat frukost och tittat på nyheterna för att sen gå och sova vidare några timmar.
Vaknat igen nångång efter middagen för att återigen äta mat som är färdiglagad av en underbar person som finns i min närhet varje dag i stort sett, och som har sett det här beteendet under en tid. Hon har tagit på sig rollen som min "mamma" och sköter hela ruljansen åt mig med hemmet och mat, städning, tvätt, handla, ja ni fattar. Vi har en relation, eller nåt. Vi trivs i varandras sällskap och så, men som sagt, jag är...."inte där".
Hon säger att jag är totalt likgiltig inför allting. Jag borde ta hand om min diabetes på ett bra mycket bättre sätt än jag gör idag. Något jag totalt struntar i .
Jag gör inte något nämnvärt för att vara sund kan man typ beskriva det på, eller kanske......få lite mer fart på mitt liv.
En tanke snurrar i hela tiden-har jag knarkat sönder hela skallen??

Läkaren kom fram till efter ett tag att det låter som om jag har en depression.
Det är samma förklaring som jag själv haft mina funderingar omkring faktiskt. Jag SER ju hela skiten men är totalt oförmögen att ta tag i det, varför?

2 kommentarer:

Etiketter