11 februari 2010

Artikeln i Accent.

Då jag var på samtal på beroendemottagningen idag så kollade jag artikeln i tidningen. Jösses alltså!
Jag trodde det skulle vara en liten artikel men det visade sig vara två sidor, varav ena sidan hade en helbild.
Det är lite kul faktiskt.
Dessutom så tyckte den jag var hos att det var bra sagt av mig och det gjorde mig lite stolt faktiskt.

Jag minns den dagen då vi gjorde intervjun och hur taggad jag var den gången. Det var i November förra året. Den "taggade" känslan har sedan dess avtagit betydligt på ett sätt jag har svårt för att förklara. En förklaring kan ju vara att jag raderade hela min blogg för ett fruntimmers skull, det ångrar jag verkligen idag. Eller....jag vet inte om jag gör det eller inte heller faktiskt.......jo, lite kanske.

Det är ett jäkla pusslande att försöka få till ett liv och samtidigt inte vara oärlig mot dom som är inblandade i det här livet.

Jag tycker jag lyckats skitbra med det här för en gångs skull. Idag är jag en person som har full koll på mina beteenden i sociala sammanhang per automatik, och det är jag glad för då det har tagit ett tag att komma fram dit.
Så det är ett resultat av min bestämda uppfattning att aldrig mer använda droger, det äår bra.

Champix...

Well, biverkningarna avlöser varandra är min bestämda uppfattning. Jag har märkt tydligt att jag inte är sugen på cigg så ofta och har också dragit ner på konsumtionen ganska rejält. Det smakar vidrigt att dra ett bloss, verkligen.
Jag drömmer lite om att det redan gått 3-6 månader sedan jag helt la ner skiten och undrar hur jag mår då?

Förhoppningsvis så hostar jag mindre, har fått bättre kondition, bättre hy och hår och så vidare.
Ska faktiskt belöna mig själv genom att inhandla en blekningskur för tänderna, det kan dom behöva efter alla år av rökning.
Eller bättre upp kanske, gå till tandläkaren och låta dom göra en totalkoll och bleka dom??
Det kostar ju en helvetes massa kulor, kulor jag inte har just nu.

Körkortsintyg.
Jag har lämnat sista blod/urinprovet och fått svaret på dom. Allting ser bra ut och det återstår bara läkarintyget. En kostnad på 2000 kr rakt upp och ner. Jag lämnade 1000 kr till den jag går på samtal hos idag, annars är nog risken att det brinner inne med intyget.
Läkartid ska bli nån gång i början av mars månad och sen är det bara handläggningstiden på transportstyrelsen som är i vägen för min del.
Har fått en körkortsbok så jag ska börja plugga vägmärken ordentligt. Det har ju kommit ett antal sådana sedan jag körde upp för körkort i början av 80-talet. Men det ska bli riktigt kul att få ge sig själv denna belöning faktiskt.

Minns den gången jag torskade för rattonykterhet, att j ag den gången satt och grät och sa att jag "ger fan i allting".........och så blev det också kan jag kallt konstatera så här 25 år senare.

Mina uppsatta mål.
Det första målet var att bli drogfri, det har jag lyckats med. Att ordna min medicin för adhd. Skaffa nya vänner och ett socialt umgänge, done!

Mitt andra var att ha en egen lägenhet, det har jag även fast det är ett andrahandskontrakt för tillfället.

Mitt tredje var att börja träna för hälsans skull, det har jag gjort.

Mitt fjärde var att skaffa arbete och bli en "normal" skattebetalare, fixat!!

Mitt femte att ta tag i skulderna och fixa skuldsanering, check!

Det finns säkert en hel del annat som jag inte kommer på just nu, men i det stora hela har jag lyckats med mina mål och snart är jag framme vid mitt efterlängtade körkort också. Det är mumma det gott folk.

Ha en trevlig dag på er!!!

2 kommentarer:

  1. Grattis till artikeln! Och resten är ju bara underbar läsning, jag hyser den största respekt för dej.

    Hjärtekram!

    SvaraRadera
  2. Osloskånskan!
    Tack så jättemycket,kram!

    SvaraRadera

Etiketter